Çalışma Alanlarımız

Tazminat Hukuku

Tazminat hukuku, haksız fiillerden veya başka herhangi bir nedenden kaynaklanan tazminat anlaşmazlıklarını konu alır. Genel olarak, "maddi tazminat davası" ve "manevi tazminat davası" olmak üzere iki tür tazminat davası vardır. Maddi tazminat davası, ölüm sebebiyle destekten yoksun kalma, maluliyet ve işgücü kaybı gibi bedensel zararlardan kaynaklanabileceği gibi malvarlığı değerlerinin zarar görmesinden de kaynaklanabilir. Manevi tazminat davası, haksız bir fiil veya işlem nedeniyle davacının ruhsal bütünlüğünü bozan manevi acıların giderilmesi amacıyla açılır.

Prime Hukuk& Danışmanlık Bürosu ile Tazminat Hukuku alanında destek alabilir, tazminat davalarınız da ise profesyonel bir hukuk danışmanlığı alabilirsiniz. Prime Hukuk deneyimli tazminat hukuku avukatı kadrosu ile Maddi ve Manevi tazminat, Destekten Yoksun Kalma tazminatı, Araç Değer Kaybı tazminatı, Kıdem ve İhbar tazminatı, Hakaret davası tazminatı gibi alanlarda hizmet vermektedir.

Kamulaştırma Hukuku

Kamulaştırma, devletin kamu yararını gerekçe göstererek bir kimsenin sahipliğinde bulunan özel mülkiyete rızası dışında son vermesidir. Kamulaştırma işlemini yapan idare, bedelini ödemek şartıyla gerçek ve özel hukuk tüzel kişilere ait bulunan taşınmaz mallarda hak sahibi olur.

Kamulaştırma Şartları Nelerdir ?

Kamulaştırma sadece “yetkili idare” tarafından yapılır.

Kamulaştırmayı zorunlu kılan bir “kamu yararı” bulunmalıdır.

Kamulaştırmanın konusu “özel mülkiyete konu olan taşınmaz” bir maldır.

Kamulaştırılan taşınmazın bedeli “peşin” ödenir.

Kamulaştırmanın nasıl yapılacağı yasadaki esaslara göre belirlenir.

Kamulaştırmasız El Atma:İdarenin, özel mülkiyete konu bir taşınmaza, kamulaştırma usullerine aykırı olarak fiilen veya hukuki bir işlemle el koymasıdır.

Fiili El Atma: İdarenin özel mülkiyete konu taşınmaza, kamulaştırma usullerine uymadan zilyedine geçirmesi suretiyle bedelsiz bir şekilde el koymasıdır.

Hukuki El Atma: İdarenin kamu yararı gerekçesiyle özel mülkiyete konu taşınmazla ilgili karar alarak taşınmaza hukuken el koymasıdır.

Kamulaştırmasız el atma halinde açılacak davalar: mülkiyete tecavüzün önlenmesi veya haksız fiil neticesinde meydana gelen zararın tazmini davasıdır.

Prime Hukuk& Danışmanlık Bürosu olarak alanında uzman ve tecrübeli avukat kadromuzla, müvekkillerimizin özel mülkiyetine konu olan taşınmazlarda fiili ve hukuki el atmalardan kaynaklı birçok mağduriyet meydana gelse de süreci hızlı ve etkin bir biçimde ilerleterek hak kayıplarına uğramalarına engel olmaktadır. Prime Hukuk, kurulduğu günden günümüze aldığı emsal nitelikteki kararlar ile müvekkillerine etkin bir hukuk ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

Sigorta ve Tahkim Hukuku

Türkiye’de 2007 yılında yürürlüğe giren 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile sigorta hukukunda Tahkim sistemi ilk defa düzenlenmiştir.

Sigortacılık alanında, sigorta sözleşmesinin tarafı olan sigorta ettirenin sözleşmeden kaynaklanan uyuşmazlıkları daha kolay çözebilmesi için alternatif çözüm yolları geliştirilmek istenmiştir. Sigorta ettirenin sözleşmeden kaynaklanan uyuşmazlıkların daha kolay çözme imkânına sahip olması, sigorta sözleşmelerine ve sigorta kurumuna olan güveni artırmasının yanı sıra alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının uygulaması genişleyerek mahkemelerin iş yükü azalacaktır.

Prime Hukuk ve Danışmanlık Bürosu, adli mahkemeler yerine uyuşmazlık konusunun Tahkim Kurulu tarafından çözümlenmesini talep eden müvekkillerine gerek Uluslararası Ticari Tahkim gerekse Ulusal Tahkim süreci hakkında ön bilgiler verir. Uzman avukatlarımız müvekkillerimize tahkim anlaşmanın yapılması, tahkim kurulunun seçilmesi, sözleşme hükümlerinin hazırlanması, uyuşmazlığın çözüleceği yerin seçilmesi ve sürecin işleyişinin seçilmesinde hukuki destek sağlar.

Ticaret ve Şirketler Hukuku

Ticaret Hukuku, hukukun ticaretle ilgili tüm mevzuatı kaplayan alt dalıdır. Tüccarlar, bireyler ve işletmeler arasındaki ticari ilişkileri, alışverişi ve ticari tarafların haklarını düzenler.

Şirketler Hukuku, ticari faaliyette bulunma imkânına sahip olan ve her biri ayrı bir tüzel kişiliği bulunan aynı zamanda da birer tacir olan ticaret ortaklıklarının kuruluşu, sermaye yapıları, türleri, ortakları, kuruluştan sonra idareleri ve işletilmeleri, temsil edilmeleri, sona ermeleri ve tasfiyeleri gibi konuları inceleyen ticaret hukuku alt dalıdır.

Prime Hukuk& Danışmanlık Bürosu, uzman Avukatlarımız Ulusal ve Uluslararası Kurumsal müvekkillerimizin Şirket Danışmanlığı alanında ihtiyacı olan hukuki danışmanlığı en geniş yelpazede sunmaktadır. Alanında uzman bir şirket avukatı ile temsil edilmek için iletişim bilgilerinden bize ulaşabilir , ticari faaliyet ve ticaret  davalarına ilişkin her türlü hukuki danışmanlık ve dava vekilliği hizmetini alabilirsiniz.

Ceza Hukuku

Ceza hukuku, suç ve ceza kavramlarını inceleyen kamu hukuku bölümüdür. Genel ve özel ceza hukuku olarak ikiye ayrılır Genel ceza hukuku dendiği zaman akla genel hükümler, suç teşkil eden maddi ve manevi kavramların tanımı, suçu ortadan kaldıran etkenler, suç azaltıcı veya ortadan kaldırmaya yarayan unsurlar gelmelidir. Özel ceza hukuku dendiği zaman ise ülke kanunları çerçevesinde suç kapsamına giren etkenler, bunların birbirleri ile olan etkileşimleri, suçu ortadan kaldıran temel nedenler akla gelmelidir.

Prime Hukuk& Danışmanlık Bürosu olarak 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ile diğer kanun ve mevzuatlarda bulunan suçlara ilişkin olarak soruşturma ve kovuşturma aşamalarında uzman ve tecrübeli kadromuzla müvekkillerimize hukuki yardım sağlamaktayız.

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

İş ve sosyal güvenlik hukuku, bireylerin iş yaşamlarını işçi, işveren ve devlet yönleriyle ele alan ve bireylerin sosyal refahını etkileyecek riskleri önleme ve sosyal güvenliği sağlama amacını taşıyan bir hukuk dalıdır.

Günümüzde iş hayatının daha çok kurumsallaşması ile önemli hale gelen İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, özellikle çalışanların sosyal refahlarını arttıracak çözümler sunmaktadır. Uyulması gereken işe alım ve işten çıkarma prosedürleri, iş sözleşmelerinin ve iş yeri yönetmeliğinin hazırlanması, işten çıkarma ve işe iade, kıdem ve ihbar tazminatı, haklı fesih, iş kazaları, iş yeri devri, işveren değişikliği, organizasyon değişiklikleri konuları İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanına girmektedir.

Prime Hukuk & Danışmanlık Bürosu, İş sözleşmelerinin hazırlanması, işçi-işveren uyuşmazlıklarında çözüm sürecini yürütmekte ve danışmanlık hizmeti sunmakta çözülemeyen uyuşmazlıklarda İşe İade davası, İş Kazası davası, Kıdem ve İhbar tazminatı davaları, Sosyal Güvenlik alanına giren davaları yürütmektedir.

İdare ve Vergi Hukuku

İdare hukuku, kamu yöntemi içerisinde bulunan kurum ve kuruluşların işleyişlerini, kişilere olan yetki ve sorumlukları inceler. Temelini anayasadan alan bu hukuk disiplininin amacı, kamu yararını gerçekleştirmek ve idarenin işleyişini belirlemektir. Bundan dolayı da idarenin gerçekleştireceği idari işlemler, gerçek ve tüzel kişileri de yakından ilgilendirmektedir. İşlemlerin hukuka aykırı olması durumunda, aykırılıkların giderilmesi bu hukukun alanına girer.

Vergi Hukuku, devlet ve o devletin vatandaşı arasındaki vergi ilişkisini, bireylerin sahip oldukları vergi yükümlülüklerini inceleyen hukuk birimidir. Vergi, belki de en önemli vatandaşlık görevlerimizden bir tanesidir. Alacağımız hizmetler karşılığında vergi ödeme yükümlülüğüne sahibiz ancak ne yazık ki bu konuda usulsüzlükler devam ediyor ve yaptırımların ağırlaştırılmasına rağmen bunun önüne geçmek de pek mümkün olmuyor. Vergi hukuku, birey hakları ile birlikte devletin birey üzerindeki haklarını da ortaya koyuyor. Vergi borcu ile birlikte devletin ne gibi yaptırım hakkına sahip olduğu ya da bireyin bu süreçte neler yapabileceği gibi konular da yine vergi hukuku kapsamında ele alınıyor.

Prime Hukuk& Danışmanlık Bürosu, bireylerin idare karşısında hiçbir şekilde hak kaybı yaşamaması için hukuki ilkeler ışığında idareye karşı bireylerin haklarının korunması amacıyla hareket ederek, idarenin hukuka aykırı idari işlem ve eylemlerine karşı gerekli başvurularda bulunma ve bu başvurulara ilişkin yasal süreçlerin takibi hususlarında müvekkillerine hukuki destek sağlamaktadır. Hukuka aykırı İdari İşlem ve eylemlerin iptali istemli dava yoluna gidilmesi ve davaların takibi, idareye karşı yürütülen tam yargı davaları, idari sözleşmelerde doğan uyuşmazlıkların çözümü ağırlıklı olarak yürüttüğümüz alanlardır.

Gayrimenkul Hukuku

Gayrimenkul Hukuku, arazi, arsa, ev, daire, apartman vb. taşınmaz mallarla ilgili mevzuatları kapsar. Bu bağlamda tapu davası, istihkak davaları, kira davaları, kamulaştırma davaları, izaley-i şuyu davaları gayrimenkul dava konuları arasında yer almaktadır.

Prime Hukuk& Danışmanlık Bürosu , gayrimenkullerin satış sözleşmelerinin düzenlenmesi, tapu-sicil-kadastro müdürlüklerindeki işlemlerin takibi, tapu iptali, yolsuz tescilin düzeltilmesi, müdahelenin men’i davalarının açılması ve takibi süreçlerini yürütür. Birçok gayrimenkul dava sürecini yürüten büromuz, müvekkillerine tam bir hukuki danışmanlık ve destek hizmeti sunmaktadır.